Rosépepparlax med äppeltzaziki
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Rosépepparlax med äppeltzaziki

3.48 (42 betyg)

Lax med rostad potatis och medelhavsinspirerad sås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis, i klyftor eller halvor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 500 g laxfiléer
  • 2 msk smulad rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple i tunna stavar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad romansallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och kajennpeppar. Låt stå i ugnen 25 minuter.

  3. 3

    Gnid in laxen med rosépeppar och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 15 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50º.

  4. 4

    Blanda ihop äpple, yoghurt och vitlök, smaka av med salt. Servera laxen med rostad potatis, äppeltzatziki och sallad.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rickard

    Toppbetyg! Jag som inte är en stor fiskätare älskade denna rätten. Även ganska lättlagad och riktigt fräsch!

  • Anita L

    gott

  • Vanja Bergsköld

    Gott! Väldigt goda smakkombinationer-

  • Tompa

    Riktigt gott, och lättlagat. Rekommenderas

Visa fler