Grillad sötpotatis med gurksalsa

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad sötpotatis med gurksalsa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!