Grillad sötpotatis med gurksalsa
  • Tid 35 min

Grillad sötpotatis med gurksalsa

2 (2 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Gurksalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över salt.

  2. 2

    Skär gurkan i små tärningar. Finhacka örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Grilla sötpotatisen över het glöd så att den får fina grillränder. Grilla vidare under lock på indirekt värme tills den är mjuk. Servera med gurksalsan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går även bra att ugnsrosta potatisen på 225° ca 25 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar