För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatiskorv

Betyg (1-5):
2.73 (45 betyg)

Roligt och spännande att göra egen korv.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 400 g fett fläskkött, av bog eller karré, i bitar
  • 100 g nötkött, i bitar
  • 500 g potatis, skalad, i bitar
  • 1 rödlök, skalad, i bitar
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 meter bomullssnöre
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj fjälstret och lägg det i blöt i kallt vatten. Mal kött, potatis och lök genom en köttkvarn två gånger. Tillsätt potatismjöl och kryddor och blanda noga. Trä de sköljda fjälstren på korvtillsatsen i köksmaskinen, fyll korvskinnen till lagom långa korvar (storleken kan varieras efter tycke och smak) och knyt till ändarna ordentligt med en bit bomullssnöre.
  2. Fyll inte skinnen helt, då riskerar de att spricka. Sjud korvarna i cirka 20 minuter i vatten så att det täcker, koka först upp vattnet. Korvarna kan värmas upp genom att stekas på medelvärme 2-3 minuter. Överblivna korvar går bra att frysa in.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Julkorv

(15)

Gormetrulle

(23)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(48)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 400 g fett fläskkött, av bog eller karré, i bitar
  • 100 g nötkött, i bitar
  • 500 g potatis, skalad, i bitar
  • 1 rödlök, skalad, i bitar
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 meter bomullssnöre
  • 3 tsk salt

Potatiskorv

Betyg (1-5):
2.73 (45 betyg)

Roligt och spännande att göra egen korv.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fjälstret och lägg det i blöt i kallt vatten. Mal kött, potatis och lök genom en köttkvarn två gånger. Tillsätt potatismjöl och kryddor och blanda noga. Trä de sköljda fjälstren på korvtillsatsen i köksmaskinen, fyll korvskinnen till lagom långa korvar (storleken kan varieras efter tycke och smak) och knyt till ändarna ordentligt med en bit bomullssnöre.
  2. Fyll inte skinnen helt, då riskerar de att spricka. Sjud korvarna i cirka 20 minuter i vatten så att det täcker, koka först upp vattnet. Korvarna kan värmas upp genom att stekas på medelvärme 2-3 minuter. Överblivna korvar går bra att frysa in.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Julkorv

(15)

Gormetrulle

(23)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(48)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)