Potatiskorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Roligt och spännande att göra egen korv.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 400 g fett fläskkött, av bog eller karré, i bitar
  • 100 g nötkött, i bitar
  • 500 g potatis, skalad, i bitar
  • 1 rödlök, skalad, i bitar
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 meter bomullssnöre
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj fjälstret och lägg det i blöt i kallt vatten. Mal kött, potatis och lök genom en köttkvarn två gånger. Tillsätt potatismjöl och kryddor och blanda noga. Trä de sköljda fjälstren på korvtillsatsen i köksmaskinen, fyll korvskinnen till lagom långa korvar (storleken kan varieras efter tycke och smak) och knyt till ändarna ordentligt med en bit bomullssnöre.
  2. Fyll inte skinnen helt, då riskerar de att spricka. Sjud korvarna i cirka 20 minuter i vatten så att det täcker, koka först upp vattnet. Korvarna kan värmas upp genom att stekas på medelvärme 2-3 minuter. Överblivna korvar går bra att frysa in.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillad långbakad högrev

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 400 g fett fläskkött, av bog eller karré, i bitar
  • 100 g nötkött, i bitar
  • 500 g potatis, skalad, i bitar
  • 1 rödlök, skalad, i bitar
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 meter bomullssnöre
  • 3 tsk salt

Potatiskorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Roligt och spännande att göra egen korv.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fjälstret och lägg det i blöt i kallt vatten. Mal kött, potatis och lök genom en köttkvarn två gånger. Tillsätt potatismjöl och kryddor och blanda noga. Trä de sköljda fjälstren på korvtillsatsen i köksmaskinen, fyll korvskinnen till lagom långa korvar (storleken kan varieras efter tycke och smak) och knyt till ändarna ordentligt med en bit bomullssnöre.
  2. Fyll inte skinnen helt, då riskerar de att spricka. Sjud korvarna i cirka 20 minuter i vatten så att det täcker, koka först upp vattnet. Korvarna kan värmas upp genom att stekas på medelvärme 2-3 minuter. Överblivna korvar går bra att frysa in.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med krämig potatissallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillad långbakad högrev

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)