Potatisbullar med linser och grönkålschips

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Laga dessa potatisbullar med linser och grana padano som serveras med ugnsrostade grönkålschips och rårörda lingon för riktig nöjda middagsgäster!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g potatis
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 90 g Grana padano, riven
  • salt
  • smör, till stekning
  • Till servering
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Tillsätt linserna efter ca 10 min. Häll av vattnet i ett durkslag och mosa allt med en potatiskross eller ballongvisp. Blanda ihop med riven ost och smaka av med salt.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja och salta. Fördela på en ugnsplåt och rosta till spröda chips mitt i ugnen, ca 10 min. Rör ihop lingon och socker tills sockret smält.
  3. Forma potatissmeten till små biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Servera potatisbullarna med grönkålschips och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-12-01

Blev en lös smet som var lite svår att steka. Men gott var det!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(22)

Lökpaj med smördeg

(29)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g potatis
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 90 g Grana padano, riven
  • salt
  • smör, till stekning
  • Till servering
  • 125 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk strösocker

Potatisbullar med linser och grönkålschips

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Laga dessa potatisbullar med linser och grana padano som serveras med ugnsrostade grönkålschips och rårörda lingon för riktig nöjda middagsgäster!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Tillsätt linserna efter ca 10 min. Häll av vattnet i ett durkslag och mosa allt med en potatiskross eller ballongvisp. Blanda ihop med riven ost och smaka av med salt.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja och salta. Fördela på en ugnsplåt och rosta till spröda chips mitt i ugnen, ca 10 min. Rör ihop lingon och socker tills sockret smält.
  3. Forma potatissmeten till små biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Servera potatisbullarna med grönkålschips och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Axel

2019-12-01

Blev en lös smet som var lite svår att steka. Men gott var det!

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(22)

Lökpaj med smördeg

(29)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies