Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Fräsch och somrig sallad med belugalinser, sötpotatis, fänkål och tomater som smaksätts med mynta och toppas med en dressing av lime och spiskummin.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 5 dl vatten
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 3 salladslökar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 dl sötmandel
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk agavesirap
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka linserna tills linserna är mjuka, ca 20 min. Häll av kokvattnet och skölj linserna i kallt vatten.
  3. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Blanda finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, olja, agavesirap, spiskummin och cayennepeppar i en liten skål.
  5. Strimla salladslöken och fänkålen tunt. Halvera tomaterna. Ta loss bladen från myntan. Rosta mandlarna i en torr panna tills de får lite färg. Hacka dem grovt.
  6. Blanda linserna, sötpotatisen, salladslöken, tomaterna och babyspenaten på ett stort fat. Ringla över dressingen, strö över mandeln och toppa med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 5 dl vatten
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 3 salladslökar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 dl sötmandel
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk agavesirap
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Fräsch och somrig sallad med belugalinser, sötpotatis, fänkål och tomater som smaksätts med mynta och toppas med en dressing av lime och spiskummin.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka linserna tills linserna är mjuka, ca 20 min. Häll av kokvattnet och skölj linserna i kallt vatten.
  3. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Blanda finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, olja, agavesirap, spiskummin och cayennepeppar i en liten skål.
  5. Strimla salladslöken och fänkålen tunt. Halvera tomaterna. Ta loss bladen från myntan. Rosta mandlarna i en torr panna tills de får lite färg. Hacka dem grovt.
  6. Blanda linserna, sötpotatisen, salladslöken, tomaterna och babyspenaten på ett stort fat. Ringla över dressingen, strö över mandeln och toppa med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!