Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

4.2 (10 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 portioner
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 sötpotatis (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g körsbärstomater, delade
Tranbärsvinägrett:
  • 0.5 dl tinade tranbär
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.

  2. 2

    Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).

  3. 3

    Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.

Tranbärsvinägrett:

  1. 1

    Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Prova att byta ut linserna mot dina favoritbönor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.

  • Anna

    Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?

  • Ingeborg

    Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!