Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett
Sätt ugnen på 200°. Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca 15 min. De ska fortfarande ha tuggmotstånd.
Skala sötpotatisen och dela på längden. Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar. Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mjuka till fin färg, ca 20 min (eller grilla!).
Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kålen hastigt – vänd runt bladen så de inte blir brända. Salta.
Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat. Ringla över vinägretten och servera direkt.
Logga in för att skriva en kommentar
Till Anna: För att dressingen ska bli slät behöver man mixa tranbären. Går lika bra att göra med mixerstav, i en mixer som matberedare.
Supergod sallad! En undran, det står att man ska mixa dressingen. Vad menas med det?
Jag bytte ut tranbär mot havtorn - fantastiskt!