Dhal aloo

Dhal aloo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 1.5 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0.5 tsk vindaloo curry
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • 8 tärnade mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 0.5 dl hela blad från färsk koriander

Gör så här

  1. Skölj linserna väl i flera vatten.
  2. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
  3. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
  4. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
  5. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Servering

Servera med basmatiris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dhal aloo
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0.5 tsk vindaloo curry
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • 8 tärnade mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • 0.5 dl hela blad från färsk koriander

Dhal aloo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj linserna väl i flera vatten.
  2. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
  3. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.
  4. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
  5. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Servering

Servera med basmatiris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!