Dhal aloo
  • Tid 40 min

Dhal aloo

4.33 (3 betyg)

Indiska grytor är ultimata för storkok i järngryta. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0.5 tsk vindaloo curry
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 8 tärnade mjöliga potatisar
Till garnering:
  • 0.5 dl hela blad från färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj linserna väl i flera vatten.

  2. 2

    Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.

  3. 3

    Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder.

  4. 4

    Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.

  5. 5

    Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av.

Servering

Servera med basmatiris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar