Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla
Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla
  • Tid 30 min

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

4 (8 betyg)

Klassisk ärtsoppa med linser och potatis istället för ärtor och med quesadilla som tillbehör

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g rimmat stekfläsk
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g mjölig potatis, skalad och tärnad
  • 1 dl grovkornig senap. till servering
Quesadilla
  • 4 medium tortillabröd
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 kruka färsk gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla fläsket och stek tillsammans med purjolöken (spara ev lite till servering) i en kastrull tillsammans med olja och de torra kryddorna.

  2. 2

    Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, lagerblad, linser och potatis. Låt sjuda ca 20 min.

Quesadilla:

  1. 1

    Blanda ost och gräslök. Fördela på bröden och vik ihop. Stek i torr stekpanna till fin färg på båda sidor och tills osten smält.

  2. 2

    Servera soppan med senap och nystekta quesadillas.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Amelia: Det är röda linser istället för gula ärtor i det här receptet.

  • Amelia

    Det finns inga ärt i receptet?