Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla
  • Tid 25 min

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

3.31 (16 betyg)

Len och mild potatissoppa med varm smörgås ’mexican style’.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tärnad potatis
  • 0.5 strimald purjolök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g strimlad rökt kalkon
  • 2 finhackade tomater
  • 100 g riven ost
  • 0.5 hackad rödlök
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 tortillabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatis, purjolök, buljong, vatten och salt cirka 15 minuter. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens och tillsätt grädden.

  2. 2

    Blanda kalkon, tomater, ost och rödlök i en bunke. Smaka av med peppar.

  3. 3

    Fördela kalkonblandningen på ena halvan av bröden. Vik över andra halvan av brödet och tryck till. Stek bröden i en torr panna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Skär quesadillan i tårtbitar och servera till soppan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut grädden mot mjölk eller vatten för en smalare variant.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Supergott!

  • Lisa

    En favorit hos barnen här hemma! Enkelt och smidigt, passar perfekt de dagarna man är hemma snt och vill få ihop en bra middag på kort tid.

  • quesadilla intressant

  • Kecka

    Tyckte att soppa var rätt platt och smaklös. Quesadillan var himla god, den kommer jag att göra som tillbehör fler gånger, till något annat

Visa fler