Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar

Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Perfekt bjudmat, saftig kyckling i ugn med en underbart god dragonsås som serveras med supergoda ugnsrostade extra krispiga potatisar

Tillagningstid: 35 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer, gärna majskyckling
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör eller olja till stekning
  • 250 g grön sparris, ansad
  • Krispiga potatisar
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk finhackad färsk dragon + till garnering
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna. Koka i saltat vatten ca 6 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Ruska om så ytan blir lite skrovlig.
  2. Vänd runt på en plåt med olja och smör. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 40 min. Rör runt någon gång. Lägg in sparrisen sista 5 min.
  3. Salta och peppra kycklingen. Stek först med skinnet nedåt i pannan och sedan andra sidan. Stek till fin färg men inte genomstekt och lägg dem i en ugnsform.
  4. Fräs lök och dragon i smör. Häll i vinägern och koka ner tills hälften återstår. Häll i grädden och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 kycklingfiléer, gärna majskyckling
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör eller olja till stekning
  • 250 g grön sparris, ansad
  • Krispiga potatisar
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Dragonsås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk finhackad färsk dragon + till garnering
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning

Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Perfekt bjudmat, saftig kyckling i ugn med en underbart god dragonsås som serveras med supergoda ugnsrostade extra krispiga potatisar

Tillagningstid: 35 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna. Koka i saltat vatten ca 6 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Ruska om så ytan blir lite skrovlig.
  2. Vänd runt på en plåt med olja och smör. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 40 min. Rör runt någon gång. Lägg in sparrisen sista 5 min.
  3. Salta och peppra kycklingen. Stek först med skinnet nedåt i pannan och sedan andra sidan. Stek till fin färg men inte genomstekt och lägg dem i en ugnsform.
  4. Fräs lök och dragon i smör. Häll i vinägern och koka ner tills hälften återstår. Häll i grädden och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!