Potatis- och palsternackssoppa

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(73)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatis- och palsternackssoppa:
  • 4 potatisar (ca 300 g), i tärningar
  • 4 palsternackor (ca 300 g), i tärningar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 75 g bacontärningar
  • peppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Fräs potatis, palsternacka och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Smula över buljongtärningarna och slå på vatten, vin och grädde. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Fräs under tiden baconet och låt det rinna av. Vispa soppan till en slät puré med stålvisp eller kör den i mixer eller med mixerstav. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Hetta upp igen, smaka av med salt och peppar.
  2. Strö över baconet och servera med smörgås. Frukt som dessert.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-09-13

Till Nathalie: Vi har provlagat båda sopporna och de är väldigt lika utseendemässigt.

Nathalie

2016-09-09

ser på bilden exakt ut som potatis/purjolökssoppan ni har recept på? har ni ej provlagat båda??

Potatis- och palsternackssoppa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Potatis- och palsternackssoppa:
  • 4 potatisar (ca 300 g), i tärningar
  • 4 palsternackor (ca 300 g), i tärningar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 75 g bacontärningar
  • peppar
  • 2 krm salt

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(73)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, palsternacka och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Smula över buljongtärningarna och slå på vatten, vin och grädde. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Fräs under tiden baconet och låt det rinna av. Vispa soppan till en slät puré med stålvisp eller kör den i mixer eller med mixerstav. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Hetta upp igen, smaka av med salt och peppar.
  2. Strö över baconet och servera med smörgås. Frukt som dessert.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-09-13

Till Nathalie: Vi har provlagat båda sopporna och de är väldigt lika utseendemässigt.

Nathalie

2016-09-09

ser på bilden exakt ut som potatis/purjolökssoppan ni har recept på? har ni ej provlagat båda??