Fritters

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Veganska fritters med vitkål, sötpotatis och potatis som serveras till en syrlig gurksallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g vitkål
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja, till stekning
  • Gurksallad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten gurka
  • 3 dl böngroddar
  • 250 g frysta sojabönor, tinade

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och sötpotatis fint. Strimla vitkålen tunt. Lägg allt i en bunke och blanda ordentligt med vetemjöl, salt och peppar.
  2. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut ½-1 dl smet per fritter och platta till med stekspaden. Stek tills den är frasig och gyllenbrun, 3-4 min per sida.
  3. Blanda vatten, socker och ättika i en skål så att sockret löser upp sig. Rör ner sweet chilisås och sesamolja. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Vänd ner gurka, böngroddar och sojabönor i lagen. Servera frittersen nystekta med gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-08-08

Gott o enkelt att tillaga!

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g vitkål
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja, till stekning
  • Gurksallad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten gurka
  • 3 dl böngroddar
  • 250 g frysta sojabönor, tinade

Fritters

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Veganska fritters med vitkål, sötpotatis och potatis som serveras till en syrlig gurksallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och sötpotatis fint. Strimla vitkålen tunt. Lägg allt i en bunke och blanda ordentligt med vetemjöl, salt och peppar.
  2. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut ½-1 dl smet per fritter och platta till med stekspaden. Stek tills den är frasig och gyllenbrun, 3-4 min per sida.
  3. Blanda vatten, socker och ättika i en skål så att sockret löser upp sig. Rör ner sweet chilisås och sesamolja. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Vänd ner gurka, böngroddar och sojabönor i lagen. Servera frittersen nystekta med gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-08-08

Gott o enkelt att tillaga!

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)