Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den perfekta soppan att ta med i termos och servera utomhus, och grilla brödet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Pinnbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskockor. Lägg i en kastrull med vatten, vin, buljongtärning och olivolja.
  2. Koka tills allt är mjukt och mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Pinnbröd

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg (ta med degen i en plastpåse). Rulla degen och linda runt träpinnar. Grädda över eld eller grillen ca 5 min. Servera bröden till soppan.

Tips

Grädda bröden på plats och ta med soppan i termos. Om du vill värma över öppen eld, använd en gammal kastrull utan plasthandtag som kan få bli utepanna – den blir helt svart.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fritters

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(40)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Pinnbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den perfekta soppan att ta med i termos och servera utomhus, och grilla brödet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskockor. Lägg i en kastrull med vatten, vin, buljongtärning och olivolja.
  2. Koka tills allt är mjukt och mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Pinnbröd

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg (ta med degen i en plastpåse). Rulla degen och linda runt träpinnar. Grädda över eld eller grillen ca 5 min. Servera bröden till soppan.

Tips

Grädda bröden på plats och ta med soppan i termos. Om du vill värma över öppen eld, använd en gammal kastrull utan plasthandtag som kan få bli utepanna – den blir helt svart.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fritters

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(40)