Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den perfekta soppan att ta med i termos och servera utomhus, och grilla brödet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Pinnbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskockor. Lägg i en kastrull med vatten, vin, buljongtärning och olivolja.
  2. Koka tills allt är mjukt och mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Pinnbröd

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg (ta med degen i en plastpåse). Rulla degen och linda runt träpinnar. Grädda över eld eller grillen ca 5 min. Servera bröden till soppan.

Tips

Grädda bröden på plats och ta med soppan i termos. Om du vill värma över öppen eld, använd en gammal kastrull utan plasthandtag som kan få bli utepanna – den blir helt svart.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Bra tips!

Martina

2022-06-26

Jag tar mindre vatten och vitpeppar, som peppar.

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Pinnbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt

Jordärtskockssoppa med italienskt pinnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den perfekta soppan att ta med i termos och servera utomhus, och grilla brödet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskockor. Lägg i en kastrull med vatten, vin, buljongtärning och olivolja.
  2. Koka tills allt är mjukt och mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Pinnbröd

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg (ta med degen i en plastpåse). Rulla degen och linda runt träpinnar. Grädda över eld eller grillen ca 5 min. Servera bröden till soppan.

Tips

Grädda bröden på plats och ta med soppan i termos. Om du vill värma över öppen eld, använd en gammal kastrull utan plasthandtag som kan få bli utepanna – den blir helt svart.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Bra tips!

Martina

2022-06-26

Jag tar mindre vatten och vitpeppar, som peppar.