Rotfruktsraggmunkar med parmesan
Rotfruktsraggmunkar med parmesan
  • Tid 30 min

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

4.57 (14 betyg)

Klassisk husman med en tvist.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatis
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1.5 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • 3 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt.

  2. 2

    Mixa mandlarna till ett mjöl. Vispa ihop mandelmjöl, mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget.

  3. 3

    Vänd ner de rivna grönsakerna och parmesan. Salta och peppra.

  4. 4

    Hetta upp olja och smör i en stekpanna och häll ut smet. Stek gyllene på båda sidorna. Gör antingen flera små eller färre stora.

  5. 5

    Servera rårakorna med rårörda lingon, du hittar receptet på coop.se.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Per

    Ska testa med creme fraiche nästa gång.

  • Mia

    Välbalanserad rätt! Bytte inte ut någonting, men kompletterade lingonsylten med crème fraîche, vilket funkade förvånansvärt bra.

  • Görel

    Tog Västerbottensost i stället och de blev verkligen jättegoda! Som tillbehör hade vi i stället tomatsalsa och crème fraîche, mums!