
Porc au lait
Betyg (1-5):
Köttet blir saftigt och mört då det får koka länge i mjölken. Timjan, muskot och lagerblad sätter smaken.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg benfri fläskkotlett
- 3 vitlöksklyftor
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 msk smör eller margarin
- 1 liter mjölk
- 0.5 tsk timjan
- 1 krossat lagerblad
- 0.5 dl grovhackad persilja
- 1 krm nyriven muskotnöt
- 2 krm salt
- Till servering:
- 1.2 kg kokt potatis
- 250 g kokta morot
- 250 g kokta sockerärtor
Gör så här
- Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
- Hetta upp smöret i en trång gryta (gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta). Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
- Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
- Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar. Servera med tillbehören.
Porc au lait
Betyg (1-5):
Köttet blir saftigt och mört då det får koka länge i mjölken. Timjan, muskot och lagerblad sätter smaken.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
- Hetta upp smöret i en trång gryta (gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta). Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
- Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
- Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar. Servera med tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!