Porc au lait
  • Tid 90 min

Porc au lait

2.25 (4 betyg)

Köttet blir saftigt och mört då det får koka länge i mjölken. Timjan, muskot och lagerblad sätter smaken.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • 1 liter mjölk
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 krossat lagerblad
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 1 krm nyriven muskotnöt
Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 250 g kokta morötter
  • 250 g kokta sockerärtor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.

  2. 2

    Hetta upp smöret i en trång gryta (gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta). Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.

  3. 3

    Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.

  4. 4

    Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar