För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pokébowl med lammytterfilé

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Smakrik pokébowl med sötpotatiskräm, rödkål och matvete. Som toppas med marinerad lammytterfilé.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 4 dl kokt matvete
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • 0.5 dl skalade sesamfrön, rostade
  • 0.5 kruka färsk koriander, till garnering
  • Sötpotatiskräm
  • 400 g rostad sötpotatis
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • Rödkål
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 2 tsk citron, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinerat lamm
  • 200 g tillagad lammytterfilé
  • 2 tsk citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Mixa sötpotatisen och blanda med citronskal (endast det gula), citronsaft, vitlök och olja, smaka av med salt.
  2. Krama rödkålen med citronsaft och salt så att den mjuknar.
  3. Skär lammet i tunna skivor. Blanda citronsaft, soja och olja och vänd ner köttet.
  4. Blanda majonnäs med sriracha. Fördela matvete, sötpotatis, sojabönor, rödkål, kött med marinad och gari i fyra skålar.
  5. Strö över sesamfrön, ringla över majonnäs och toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(21)

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

(11)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Frasig minipizza

(23)

Kycklingcurry

(5)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 4 dl kokt matvete
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • 0.5 dl skalade sesamfrön, rostade
  • 0.5 kruka färsk koriander, till garnering
  • Sötpotatiskräm
  • 400 g rostad sötpotatis
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • Rödkål
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 2 tsk citron, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinerat lamm
  • 200 g tillagad lammytterfilé
  • 2 tsk citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja

Pokébowl med lammytterfilé

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Smakrik pokébowl med sötpotatiskräm, rödkål och matvete. Som toppas med marinerad lammytterfilé.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa sötpotatisen och blanda med citronskal (endast det gula), citronsaft, vitlök och olja, smaka av med salt.
  2. Krama rödkålen med citronsaft och salt så att den mjuknar.
  3. Skär lammet i tunna skivor. Blanda citronsaft, soja och olja och vänd ner köttet.
  4. Blanda majonnäs med sriracha. Fördela matvete, sötpotatis, sojabönor, rödkål, kött med marinad och gari i fyra skålar.
  5. Strö över sesamfrön, ringla över majonnäs och toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(21)

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

(11)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Frasig minipizza

(23)

Kycklingcurry

(5)