
Pocherat ägg
Betyg (1-5):
Så lyckas du med dina pocherade ägg! Ägg, ättika, salt och vatten är allt du behöver för att lyckas med denna brunchrätt. Kallas också förlorade ägg och serveras ofta som ägg florentine eller med lättstekt sparris och hollandaisesås.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
- 2 liter vatten
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk salt
- 4 ägg
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
Pocherat ägg
Betyg (1-5):
Så lyckas du med dina pocherade ägg! Ägg, ättika, salt och vatten är allt du behöver för att lyckas med denna brunchrätt. Kallas också förlorade ägg och serveras ofta som ägg florentine eller med lättstekt sparris och hollandaisesås.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!