Pocherat ägg

Pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så lyckas du med dina pocherade ägg! Ägg, ättika, salt och vatten är allt du behöver för att lyckas med denna brunchrätt. Kallas också förlorade ägg och serveras ofta som ägg florentine eller med lättstekt sparris och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pocherat ägg
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så lyckas du med dina pocherade ägg! Ägg, ättika, salt och vatten är allt du behöver för att lyckas med denna brunchrätt. Kallas också förlorade ägg och serveras ofta som ägg florentine eller med lättstekt sparris och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!