Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En matig smörgås med majonnäs.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 medelstora rödbetor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk grovt salt
  • 2 paprikor
  • 4 ägg
  • 4 grova brödskivor, gärna av danskt rågbröd
  • 3 tsk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, fransk senap och rödvinsvinäger i en skål. Vispa sedan ner oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar. Hit kan du förbereda dagen före. Förvara majonnäsen i kylskåp.
  2. Skölj rödbetorna och lägg dem i folie med olivolja och grovt salt. Förslut folien och baka i 200 grader, 45 minuter.
  3. Rosta paprikorna samtidigt med rödbetorna. Ta ut dem när de börjar få färg, cirka 20 minuter. Lägg paprikorna i en försluten plastpåse i tjugo minuter. Dra bort skalet, ta bort kärnor och vita mellanväggar, skär paprikan i 1 x 1 centimeter stora bitar.
  4. Blanda paprikan med majonnäsen. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 centimeter från botten. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  5. Låt äggen sjuda i tre minuter. Lyft upp dem med en hålslev. Skiva rödbetorna och fördela på rågbrödet. Lägg äggen ovanpå rödbetorna. Toppa med majonnäs och hackad gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Omelett med lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 medelstora rödbetor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk grovt salt
  • 2 paprikor
  • 4 ägg
  • 4 grova brödskivor, gärna av danskt rågbröd
  • 3 tsk finhackad gräslök

Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En matig smörgås med majonnäs.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, fransk senap och rödvinsvinäger i en skål. Vispa sedan ner oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar. Hit kan du förbereda dagen före. Förvara majonnäsen i kylskåp.
  2. Skölj rödbetorna och lägg dem i folie med olivolja och grovt salt. Förslut folien och baka i 200 grader, 45 minuter.
  3. Rosta paprikorna samtidigt med rödbetorna. Ta ut dem när de börjar få färg, cirka 20 minuter. Lägg paprikorna i en försluten plastpåse i tjugo minuter. Dra bort skalet, ta bort kärnor och vita mellanväggar, skär paprikan i 1 x 1 centimeter stora bitar.
  4. Blanda paprikan med majonnäsen. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 centimeter från botten. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  5. Låt äggen sjuda i tre minuter. Lyft upp dem med en hålslev. Skiva rödbetorna och fördela på rågbrödet. Lägg äggen ovanpå rödbetorna. Toppa med majonnäs och hackad gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Omelett med lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)