
Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor
Betyg (1-5):
Frukost, lunch, middag – ägg och skinka passar vid många tillfällen.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter vatten
- 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
- 8 ägg
- 1 tsk salt
- Chilistekta bönor:
- 1 skivad röd chili
- 2 msk olivolja
- 150 haricots verts eller vaxbönor
- 150 g körsbärstomater
- 0.5 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 200 g skivad rökt skinka
Gör så här
- Koka upp vatten, salt och ättika. Dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp ägget med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.
Chilistekta bönor
- Stek chili i olja någon minut. Tillsätt bönor och tomater i pannan och stek dem 6-7 minuter, krydda med salt och peppar.
- Stek skinkan någon minut och servera med ett pocherat ägg och de chilistekta bönorna.
Tips

Pocherat ägg passar till många sommarrätter så som tonfisksallad och rökt fisk. <br>Skippa chilin till barnen.
Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor
Betyg (1-5):
Frukost, lunch, middag – ägg och skinka passar vid många tillfällen.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten, salt och ättika. Dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp ägget med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.
Chilistekta bönor
- Stek chili i olja någon minut. Tillsätt bönor och tomater i pannan och stek dem 6-7 minuter, krydda med salt och peppar.
- Stek skinkan någon minut och servera med ett pocherat ägg och de chilistekta bönorna.
Tips

Pocherat ägg passar till många sommarrätter så som tonfisksallad och rökt fisk. <br>Skippa chilin till barnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!