Sparris- och skinkomelett
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Sparris- och skinkomelett

2.88 (8 betyg)

Fräsch omelett med potatis och sparris

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 kokta potatisar
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g rökt skinka
  • 1.5 dl riven parmesan eller vällagrad ost
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Skär potatisen i skivor och dela tomaterna.

  2. 2

    Fördela alla grönsaker, skinkskivor, och riven ost i en gratängform. Vispa lätt upp ägg, vatten, salt och peppar. Häl ägget i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 min.

Servering

Servera med en krispig sallad.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Sofie

    Tråkig mat, inte blev vi mätta heller och vi var bara 2 vuxna...

  • Henrik

    Familjen älskade den här. Dock hackade vi skinkskivorna istället för att ha i dem hela.

  • Sandy

    Ingen i familjen tycke om rätten

  • Cecilia

    Mättande och gott!