Ägg florentine

Ägg florentine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiskt recept på Eggs florentine. Gott rostat rustikt bröd som toppas med färsk spenat, kallrökt lax, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt till brunchen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 200 g färsk spenat
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 dl hollandaisesås
  • smörgåskrasse, till garnering
  • Pocherat ägg
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Pochera äggen. Stek spenaten i smör tills den mjuknar. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna. Fördela spenat och ev lax på brödskivorna, lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

Tips

Recept på hollandaisesås hittar ni här på Coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ägg florentine
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 ägg
  • 200 g färsk spenat
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 dl hollandaisesås
  • smörgåskrasse, till garnering
  • Pocherat ägg
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Ägg florentine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiskt recept på Eggs florentine. Gott rostat rustikt bröd som toppas med färsk spenat, kallrökt lax, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt till brunchen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pochera äggen. Stek spenaten i smör tills den mjuknar. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna. Fördela spenat och ev lax på brödskivorna, lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

Tips

Recept på hollandaisesås hittar ni här på Coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!