
Ägg florentine
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på Eggs florentine. Gott rostat rustikt bröd som toppas med färsk spenat, kallrökt lax, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt till brunchen!
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 ägg
- 200 g färsk spenat
- smör, till stekning
- salt och svartpeppar
- 4 brödskivor
- 4 skivor kallrökt lax
- 2 dl hollandaisesås
- smörgåskrasse, till garnering
- Pocherat ägg
- 2 liter vatten
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk salt
- 4 ägg
Gör så här
- Pochera äggen. Stek spenaten i smör tills den mjuknar. Salta och peppra.
- Rosta brödskivorna. Fördela spenat och ev lax på brödskivorna, lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.
Pocherat ägg
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
Tips

Recept på hollandaisesås hittar ni här på Coop.se.
Ägg florentine
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på Eggs florentine. Gott rostat rustikt bröd som toppas med färsk spenat, kallrökt lax, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt till brunchen!
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Pochera äggen. Stek spenaten i smör tills den mjuknar. Salta och peppra.
- Rosta brödskivorna. Fördela spenat och ev lax på brödskivorna, lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.
Pocherat ägg
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
Tips

Recept på hollandaisesås hittar ni här på Coop.se.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!