Ägg benedict

Ägg benedict

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassisk recept på Eggs benedict. Ett gott bröd som toppas med skinka, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt att servera till helgfrukosten eller brunchen.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 4 brödskivor
  • 4 skivor skinka
  • 2 dl hollandaisesås
  • smörgåskrasse, till garnering
  • Pocherat ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Pochera äggen. Rosta brödskivorna. Lägg en skiva skinka på varje brödskiva och lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

Tips

Recept på hollandaisesås hittar du här på Coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ägg benedict
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 ägg
  • 4 brödskivor
  • 4 skivor skinka
  • 2 dl hollandaisesås
  • smörgåskrasse, till garnering
  • Pocherat ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Ägg benedict

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassisk recept på Eggs benedict. Ett gott bröd som toppas med skinka, pocherat ägg och hollandaisesås. Perfekt att servera till helgfrukosten eller brunchen.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pochera äggen. Rosta brödskivorna. Lägg en skiva skinka på varje brödskiva och lägg på ett ägg. Toppa med hollandaise och garnera med smörgåskrasse.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

Tips

Recept på hollandaisesås hittar du här på Coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!