Danska smørrebröd

Danska smørrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
  • 300 g rågbröd, 8 skivor
  • 90 g färsk sparris ( 3 stycken)
  • 0.5 dl tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g varmrökt makrillfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl skivad ättiksgurka
  • dill, till garnering
  • citron, i skivor, till garnering
  • Äggröra
  • 3 löskokta ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
  2. Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
  3. Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Danska smørrebröd
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g rågbröd, 8 skivor
  • 90 g färsk sparris ( 3 stycken)
  • 0.5 dl tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g varmrökt makrillfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl skivad ättiksgurka
  • dill, till garnering
  • citron, i skivor, till garnering
  • Äggröra
  • 3 löskokta ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Danska smørrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!

Tillagningstid: 20 min
8 stycken

Gör så här

  1. Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
  2. Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
  3. Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!