Galette med ost och skinka

Galette med ost och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk galette som fylls med skinka, gruyere och ägg. Underbart gott!

Tillagningstid: 20 min + tid för smeten att svälla
4 portioner
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl riven ost (t ex gruyere)
  • 4 ägg
  • grönsallad, till servering
  • Senapsdressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • timjan

Gör så här

  1. Vispa ihop bovetemjöl, vatten, ägg och salt. Låt stå att svälla ca 30 min.
  2. Stek ca 1 dl smet i lite smör på medelvärme, vänd när smeten stelnat och undersidan har fin gyllene färg.
  3. Sänk temperaturen och lägg på ost och skinka. Vik upp kanterna och knäck på ett ägg i mitten. Lägg gärna på ett lock så att ägget stelnar fortare.
  4. När osten är smält och ägget stelnat är den klar. Servera gärna med sallad och senapsdressing.

Senapsdressing

  1. Vispa ihop vitvinsvinäger, fransk senap och finhackad vitlöksklyfta. Droppa i olivolja under vispning och smaka av med salt, svartpeppar och hackad timjankvist. Droppa dressingen över salladsmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Galette med ost och skinka
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl riven ost (t ex gruyere)
  • 4 ägg
  • grönsallad, till servering
  • Senapsdressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • timjan

Galette med ost och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk galette som fylls med skinka, gruyere och ägg. Underbart gott!

Tillagningstid: 20 min + tid för smeten att svälla
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop bovetemjöl, vatten, ägg och salt. Låt stå att svälla ca 30 min.
  2. Stek ca 1 dl smet i lite smör på medelvärme, vänd när smeten stelnat och undersidan har fin gyllene färg.
  3. Sänk temperaturen och lägg på ost och skinka. Vik upp kanterna och knäck på ett ägg i mitten. Lägg gärna på ett lock så att ägget stelnar fortare.
  4. När osten är smält och ägget stelnat är den klar. Servera gärna med sallad och senapsdressing.

Senapsdressing

  1. Vispa ihop vitvinsvinäger, fransk senap och finhackad vitlöksklyfta. Droppa i olivolja under vispning och smaka av med salt, svartpeppar och hackad timjankvist. Droppa dressingen över salladsmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!