Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

3.75 (4 betyg)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 stycken
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.

  3. 3

    Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar