Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök ochspenat i olja tills spenaten sjunkitihop. Salta, peppra och stek tills allvätska är borta. Häll upp i en skål ochsmula ner fetaosten. Rör om och låtsvalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/smält smör. Lägg ut ett filodegsarkoch pensla med äggvispet. Lägg enstrimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl)på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark.Pensla med äggula och strö påsesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Gullan, färsk filodeg, tex dessa: https://www.coop.se/handla/sok/?q=filodeg

Gullan

2021-10-08

Vilken filodeg är det?

Checkbox Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök ochspenat i olja tills spenaten sjunkitihop. Salta, peppra och stek tills allvätska är borta. Häll upp i en skål ochsmula ner fetaosten. Rör om och låtsvalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/smält smör. Lägg ut ett filodegsarkoch pensla med äggvispet. Lägg enstrimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl)på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark.Pensla med äggula och strö påsesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Gullan, färsk filodeg, tex dessa: https://www.coop.se/handla/sok/?q=filodeg

Gullan

2021-10-08

Vilken filodeg är det?

Checkbox Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?