Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök ochspenat i olja tills spenaten sjunkitihop. Salta, peppra och stek tills allvätska är borta. Häll upp i en skål ochsmula ner fetaosten. Rör om och låtsvalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/smält smör. Lägg ut ett filodegsarkoch pensla med äggvispet. Lägg enstrimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl)på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark.Pensla med äggula och strö påsesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Gullan, färsk filodeg, tex dessa: https://www.coop.se/handla/sok/?q=filodeg

Gullan

2021-10-08

Vilken filodeg är det?

Checkbox Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?

Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök ochspenat i olja tills spenaten sjunkitihop. Salta, peppra och stek tills allvätska är borta. Häll upp i en skål ochsmula ner fetaosten. Rör om och låtsvalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/smält smör. Lägg ut ett filodegsarkoch pensla med äggvispet. Lägg enstrimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl)på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark.Pensla med äggula och strö påsesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Gullan, färsk filodeg, tex dessa: https://www.coop.se/handla/sok/?q=filodeg

Gullan

2021-10-08

Vilken filodeg är det?

Checkbox Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?

Liknande recept

Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)