Plommonfylld kotlettrad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Valnötter, vin och salvia är bara några av godsakerna som utgör fyllningen i denna mustigt ungsbakade kotlettrad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.2 kg kotlettrad, med ben
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olivolja till ugnsformen
  • Fyllning:
  • 1 hg sidfläsk, rökt eller bacon skuret i små bitar
  • 1 gul lök
  • 2 krm salvia
  • 20 hackade, kärnfria katrinplommon
  • 10 hackade valnötter
  • 1 krm peppar eller efter smak
  • 1 msk olja till pensling
  • 3 dl matlagningsvin, vitt eller buljong
  • Garnering:
  • 1 dl plommon

Gör så här

  1. Fräs fläsk och lök i en stekpanna tills löken börjar ta färg. Ta pannan från värmen och rör ner salvia, plommon och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär en djup skåra längs efter köttet och lägg i fyllningen. Bind ihop kotlettraden med ett steksnöre på 3-4 ställen. Lägg köttet i en smord ugnsform, pensla med olja och låt steka ca 30 minuter. Häll över vin eller buljong, lägg ev fler plommon i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Marinerad biff med mango

(9)

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.2 kg kotlettrad, med ben
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olivolja till ugnsformen
  • Fyllning:
  • 1 hg sidfläsk, rökt eller bacon skuret i små bitar
  • 1 gul lök
  • 2 krm salvia
  • 20 hackade, kärnfria katrinplommon
  • 10 hackade valnötter
  • 1 krm peppar eller efter smak
  • 1 msk olja till pensling
  • 3 dl matlagningsvin, vitt eller buljong
  • Garnering:
  • 1 dl plommon

Plommonfylld kotlettrad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Valnötter, vin och salvia är bara några av godsakerna som utgör fyllningen i denna mustigt ungsbakade kotlettrad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs fläsk och lök i en stekpanna tills löken börjar ta färg. Ta pannan från värmen och rör ner salvia, plommon och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär en djup skåra längs efter köttet och lägg i fyllningen. Bind ihop kotlettraden med ett steksnöre på 3-4 ställen. Lägg köttet i en smord ugnsform, pensla med olja och låt steka ca 30 minuter. Häll över vin eller buljong, lägg ev fler plommon i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Marinerad biff med mango

(9)

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies