Plommonfylld kotlettrad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Valnötter, vin och salvia är bara några av godsakerna som utgör fyllningen i denna mustigt ungsbakade kotlettrad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg kotlettrad, med ben
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olivolja till ugnsformen
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 hg sidfläsk, rökt eller bacon skuret i små bitar
  • 1 gul lök
  • 2 krm salvia
  • 20 hackade, kärnfria katrinplommon
  • 10 hackade valnötter
  • 1 krm peppar eller efter smak
  • 1 msk olja till pensling
  • 3 dl matlagningsvin, vitt eller buljong
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Garnering:
  • 1 dl plommon

Gör så här

  1. Fräs fläsk och lök i en stekpanna tills löken börjar ta färg. Ta pannan från värmen och rör ner salvia, plommon och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär en djup skåra längs efter köttet och lägg i fyllningen. Bind ihop kotlettraden med ett steksnöre på 3-4 ställen. Lägg köttet i en smord ugnsform, pensla med olja och låt steka ca 30 minuter. Häll över vin eller buljong, lägg ev fler plommon i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel lammgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg kotlettrad, med ben
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olivolja till ugnsformen
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 hg sidfläsk, rökt eller bacon skuret i små bitar
  • 1 gul lök
  • 2 krm salvia
  • 20 hackade, kärnfria katrinplommon
  • 10 hackade valnötter
  • 1 krm peppar eller efter smak
  • 1 msk olja till pensling
  • 3 dl matlagningsvin, vitt eller buljong
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Garnering:
  • 1 dl plommon

Plommonfylld kotlettrad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Valnötter, vin och salvia är bara några av godsakerna som utgör fyllningen i denna mustigt ungsbakade kotlettrad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs fläsk och lök i en stekpanna tills löken börjar ta färg. Ta pannan från värmen och rör ner salvia, plommon och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär en djup skåra längs efter köttet och lägg i fyllningen. Bind ihop kotlettraden med ett steksnöre på 3-4 ställen. Lägg köttet i en smord ugnsform, pensla med olja och låt steka ca 30 minuter. Häll över vin eller buljong, lägg ev fler plommon i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel lammgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)