Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rågmjölsgröt med äppelkompott

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rågmjölsgröt med äppelkompott

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)