Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Naggande goda julkakor

(5)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

(1)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Naggande goda julkakor

(5)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

(1)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies