Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelkaka med ananas

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Päron- och manchegopizza

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fibermuffins med frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g färdiga plättar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 110 g frysta blåbär, tinade (0,5 förpackning)
  • Till servering
  • flytande honung
  • florsocker
  • citronmeliss

Plättar med blåbär- och kardemummatopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Blanda i honung, kardemumma och blåbär.
  2. Klicka ut grädden på plättarna, ringla på honung, pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Tips

Har blåbären släppt massa vätska så ta inte med allt då kan grädden bli för rinnig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelkaka med ananas

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Päron- och manchegopizza

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fibermuffins med frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)