Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Toppa pizzan med potatis och smakrik ost.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 fasta lövtunnt skivade potatisar (350 g)
  • 4 dl grovriven gruyèreost eller parmesan
  • 2 msk grovt hackad färsk rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

Deg

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin i cirka 5 minuter eller för hand i cirka 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
  2. Kavla ut degen till 2 stora avlånga pizzor eller 4 mindre. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Fördela potatis, ost och rosmarin på pizzadegen. Ringla över olivolja, flingsalt och peppar.
  2. Grädda pizzorna i cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-11

Väldigt enkel och god. Full pott.

Sanna

2018-05-16

En riktig favorit sedan länge. Uppskattas av alla!

Helena

2016-03-05

Jag använde färdigköpt surdegspizzadeg - supergott, om än lite väl salt.

Victoria

2016-01-16

Super gott recept!

Johanna

2013-08-17

Oväntat gott recept även om jag fuskade och gjorde med färdig pizzamix.

Pizza med potatis gruyère och rosmarin
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 fasta lövtunnt skivade potatisar (350 g)
  • 4 dl grovriven gruyèreost eller parmesan
  • 2 msk grovt hackad färsk rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Toppa pizzan med potatis och smakrik ost.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar

Gör så här

Deg

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin i cirka 5 minuter eller för hand i cirka 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
  2. Kavla ut degen till 2 stora avlånga pizzor eller 4 mindre. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Fördela potatis, ost och rosmarin på pizzadegen. Ringla över olivolja, flingsalt och peppar.
  2. Grädda pizzorna i cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-11

Väldigt enkel och god. Full pott.

Sanna

2018-05-16

En riktig favorit sedan länge. Uppskattas av alla!

Helena

2016-03-05

Jag använde färdigköpt surdegspizzadeg - supergott, om än lite väl salt.

Victoria

2016-01-16

Super gott recept!

Johanna

2013-08-17

Oväntat gott recept även om jag fuskade och gjorde med färdig pizzamix.