Pizza med mangold och gruyèreost

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Hembakad pizza ska inte förväxlas med kartongpizzor. Bakad med omsorg och fina råvaror är denna pizza med smakrik ost och lökpuré rena festmaten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ca 37°
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 grovhackad gula lökar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g strimlad mangold, eller bladspenat
  • 2 dl hackat inkråm av dagsgammalt bröd
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 finhackad chili
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 dl riven gruyèreost, eller annan stark ost
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i degblandare, och jäs under bakduk 30 minuter.
  2. Blanda lök, vitlök, olja, vin, salt och peppar i en kastrull. Låt koka på hög värme cirka 5 minuter tills löken är mjuk. Mixa blandningen till en slät puré. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut lökpurén över degen och täck med mangold eller bladspenat. Strö över brödhacket, ringla över lite olja, strö över chili, oregano, ost och slutligen flingsalt. Grädda i 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten, ca 37°
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 grovhackad gula lökar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g strimlad mangold, eller bladspenat
  • 2 dl hackat inkråm av dagsgammalt bröd
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 finhackad chili
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 dl riven gruyèreost, eller annan stark ost
  • 1 tsk flingsalt

Pizza med mangold och gruyèreost

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Hembakad pizza ska inte förväxlas med kartongpizzor. Bakad med omsorg och fina råvaror är denna pizza med smakrik ost och lökpuré rena festmaten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, för hand eller i degblandare, och jäs under bakduk 30 minuter.
  2. Blanda lök, vitlök, olja, vin, salt och peppar i en kastrull. Låt koka på hög värme cirka 5 minuter tills löken är mjuk. Mixa blandningen till en slät puré. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra över pappret på en plåt.
  3. Bred ut lökpurén över degen och täck med mangold eller bladspenat. Strö över brödhacket, ringla över lite olja, strö över chili, oregano, ost och slutligen flingsalt. Grädda i 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies