Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • Sardellröra:
  • 2 msk olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 kg tunt skivade blomkålsbuketter
  • 20 skivade körsbärstomater
  • 250 g riven gruyèreost

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg, den ska vara ganska kladdig. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Bryn ingredienserna till sardellröran i en kastrull, 3-4 minuter. Mixa med stavmixer. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt i cirka 30 centimeter stora rundlar. Bred ut sardellröran och fördela blomkål, tomater och sist osten ovanpå.
  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Tips

Gör en pizza i taget så att de inte tappar konsistensen i väntan på ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • Sardellröra:
  • 2 msk olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 kg tunt skivade blomkålsbuketter
  • 20 skivade körsbärstomater
  • 250 g riven gruyèreost

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg, den ska vara ganska kladdig. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Bryn ingredienserna till sardellröran i en kastrull, 3-4 minuter. Mixa med stavmixer. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt i cirka 30 centimeter stora rundlar. Bred ut sardellröran och fördela blomkål, tomater och sist osten ovanpå.
  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Tips

Gör en pizza i taget så att de inte tappar konsistensen i väntan på ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies