Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • 1 tsk salt
  • Sardellröra:
  • 2 msk olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 kg tunt skivade blomkålsbuketter
  • 20 skivade körsbärstomater
  • 250 g riven gruyèreost

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg, den ska vara ganska kladdig. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Bryn ingredienserna till sardellröran i en kastrull, 3-4 minuter. Mixa med stavmixer. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt i cirka 30 centimeter stora rundlar. Bred ut sardellröran och fördela blomkål, tomater och sist osten ovanpå.
  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Tips

Gör en pizza i taget så att de inte tappar konsistensen i väntan på ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • 1 tsk salt
  • Sardellröra:
  • 2 msk olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 kg tunt skivade blomkålsbuketter
  • 20 skivade körsbärstomater
  • 250 g riven gruyèreost

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg, den ska vara ganska kladdig. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Bryn ingredienserna till sardellröran i en kastrull, 3-4 minuter. Mixa med stavmixer. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt i cirka 30 centimeter stora rundlar. Bred ut sardellröran och fördela blomkål, tomater och sist osten ovanpå.
  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Tips

Gör en pizza i taget så att de inte tappar konsistensen i väntan på ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)