Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne
Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne
  • Tid 25 min

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

0 (0 betyg)

Ibland är det skönt att ta genvägar i köket. Här är det färdiga bönbiffar och färdiskurna grönsaker som gör att maten är färdig på ett kick.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g Bönbiffar med picklad blomkål
  • 2 tsk neutral olja till stekning
  • 4 pitabröd
Ingefärspicklad raw slaw:
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 400 g Raw Slaw hackat och klart
  • 1 dl gari (sushi-ingefära), grovhackad
Guacamole:
  • 2 ätmogna avokador
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, hackad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Tillsätt grönsaksmixen och ingefäran. Låt stå minst 30 min.

  2. 2

    Gröp ur avokadorna och mosa ihop fruktköttet med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt. Stek bönbiffarna i olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med guacamole och raw slaw.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera med färsk koriander.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar