Ört- och fetaostbollar i tomatsås
  • Tid 25 min

Ört- och fetaostbollar i tomatsås

4.32 (41 betyg)

Lägg krutet på de fantastiskt smakrika bollarna. Tomatsåsen kan du köpa färdig.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, ex linguini
  • 700 g tomatsås
Fetaostbollar:
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl hackade örter, ex basilika, oregano, persilja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 150 g smulad fetaost
  • 3 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Fetaostbollar

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienserna utom oljan till fetaostbollarna. Forma till 24 bollar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur ca 8 min.

  3. 3

    Värm tomatsåsen och servera med pastan och fetaostbollarna.

Sätt ett betyg

14 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emilia

    Riktigt goda !! =) Var lite skeptiskt i början på om ett ägg räckte för att de skulle bli en deg.. Men de blev jättebra. Kommer absolut att göra om denna maträtt.

  • Erika

    Både barnen och vi vuxna älskar dessa goda bollar! Dessutom lättlagade. Man får se till att inte ha stekpannan för varm så funkar det fint att steka dem :)!

  • Maria

    Går de att frysa efter stekning?

  • Eva

    "Godare än 1000 chokladbitar" var dotterns omdöme!

Visa fler