Pistagetartelett med mintchokladmousse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Baka utan ugn. De här tarteletterna är gjorda på nytt vis med nya smaker, urgoda och kan till och med kallas nyttiga.

Tillagningstid: 45 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 dl pistagenötter
  • 15 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm havssalt
  • färska hallon till garnering
  • Mintchokladmousse:
  • 30 g vit choklad
  • 3 msk kokosolja
  • 3 avokador
  • 1.5 msk honung
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 dl finhackade färsk mynta eller 1 krm pepparmintsolja
  • Limehonung:
  • 0.5 dl honung
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Mixa pistagekärnorna grovt i matberedare. Tillsätt dadlar, kokosolja, salt. Mixa till en deg.
  2. Klä mandelmusselformar eller muffinsplåt med plastfolie och tryck ut små tarteletter (bottnar) av degen. Ställ i kylen fram till servering (eller i frysen 10 min).

Mintchokladmousse

  1. Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad. Mixa alla ingredienser till moussen till en slät creme. Lägg i en spritspåse.

Limehonung

  1. Vispa honung och limeskal vitt och fluffigt.
  2. Spritsa moussen i bottnarna. Toppa med limehonung, färska hallon och ev hackad mörk choklad. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Nutella semifreddo

(0)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 dl pistagenötter
  • 15 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm havssalt
  • färska hallon till garnering
  • Mintchokladmousse:
  • 30 g vit choklad
  • 3 msk kokosolja
  • 3 avokador
  • 1.5 msk honung
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.75 dl finhackade färsk mynta eller 1 krm pepparmintsolja
  • Limehonung:
  • 0.5 dl honung
  • 1 lime, rivet skal

Pistagetartelett med mintchokladmousse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Baka utan ugn. De här tarteletterna är gjorda på nytt vis med nya smaker, urgoda och kan till och med kallas nyttiga.

Tillagningstid: 45 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa pistagekärnorna grovt i matberedare. Tillsätt dadlar, kokosolja, salt. Mixa till en deg.
  2. Klä mandelmusselformar eller muffinsplåt med plastfolie och tryck ut små tarteletter (bottnar) av degen. Ställ i kylen fram till servering (eller i frysen 10 min).

Mintchokladmousse

  1. Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad. Mixa alla ingredienser till moussen till en slät creme. Lägg i en spritspåse.

Limehonung

  1. Vispa honung och limeskal vitt och fluffigt.
  2. Spritsa moussen i bottnarna. Toppa med limehonung, färska hallon och ev hackad mörk choklad. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Nutella semifreddo

(0)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies