Pina colada

Pina colada

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tropiska smaker av ananas, kokosmjölk, rom och lime. Den perfekta sommardrinken.

Tillagningstid: 5 min
2 glas
  • 3 dl ananasjuice
  • 1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 dl ljus rom (eller saft från 1 lime som alkoholfritt alternativ)
  • is
  • limesaft

Gör så här

  1. Mixa juice, grädde och rom i en kannmixer eller skaka i en drinkblandare och häll upp i 2 glas. (gärna kylda) Smaka ev av med pressad limesaft.
  2. Fyll på med is och garnera gärna med annans.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2021-07-28

Jag skulle säga 2 dl ananasjuice istället. Eftersom kokosgrädden man hittar i butik vanligtvis inte är sötad ("coconut cream" och inte "cream of coconut") så skulle jag lägga till lite sockerlag/"simple syurp" (vatten/socker 50/50) för att få en bra balans. Inte för mycket dock. (Spara resten i kylen och använd till nästa och nästnästa batch) Is är jätteviktigt för att den ska få den där härliga sommarfräschören, så glaset ska vara fyllt med is. Om du inte har en shaker eller mixer, rör om i glaset (med is) efter du har hällt upp den med cocktailsked eller något annat lämpligt som du kan röra om med. 50 varv eller så, tills du känner att glaset och drinken har blivit betydligt kallare, och godare!

Pina colada
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl ananasjuice
  • 1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 1 dl ljus rom (eller saft från 1 lime som alkoholfritt alternativ)
  • is
  • limesaft

Pina colada

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tropiska smaker av ananas, kokosmjölk, rom och lime. Den perfekta sommardrinken.

Tillagningstid: 5 min
2 glas

Gör så här

  1. Mixa juice, grädde och rom i en kannmixer eller skaka i en drinkblandare och häll upp i 2 glas. (gärna kylda) Smaka ev av med pressad limesaft.
  2. Fyll på med is och garnera gärna med annans.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2021-07-28

Jag skulle säga 2 dl ananasjuice istället. Eftersom kokosgrädden man hittar i butik vanligtvis inte är sötad ("coconut cream" och inte "cream of coconut") så skulle jag lägga till lite sockerlag/"simple syurp" (vatten/socker 50/50) för att få en bra balans. Inte för mycket dock. (Spara resten i kylen och använd till nästa och nästnästa batch) Is är jätteviktigt för att den ska få den där härliga sommarfräschören, så glaset ska vara fyllt med is. Om du inte har en shaker eller mixer, rör om i glaset (med is) efter du har hällt upp den med cocktailsked eller något annat lämpligt som du kan röra om med. 50 varv eller så, tills du känner att glaset och drinken har blivit betydligt kallare, och godare!