Tiramisu med grillade frukter
  • Tid 30 min

Tiramisu med grillade frukter

3.33 (3 betyg)

Fräsch och god efterrätt med massor av goda frukter.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 portioner
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk Prosecco eller mousserande vin
  • 0.5 ananas
  • 3 nektariner
  • 5 plommon
  • 12 savoiardikex
  • 2 dl Prosecco eller mousserande vin
Till servering:
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg mascarpone, grädde, fröna från vaniljstången, socker och 3 msk Prosecco i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig kräm.

  2. 2

    Skär alla frukter i jämnstora bitar. Grilla tills de fått lite grillsmak och mjuknat något.

  3. 3

    Häll vinet i en djup tallrik och doppa kexen. Lägg alla kexen på ett stort fat och klicka ut mascarponekrämen ovanpå, toppa med frukterna.

Till servering

  1. 1

    Ringla över honung och garnera med limeskal. Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar