Philadelphialax på rotfrukter

Betyg (1-5):
3.18 (220 betyg)

Ugnsbakad lax med krämig fyllning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 msk olivolja
  • 3 strimlad morötter
  • 3 strimlad palsternackor
  • 500 g skalad strimlad potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och potatis i en ugnsfast form, salta och rör om. Häll på olivolja och låt stå i ugnen 20 minuter.
  2. Skär ett djupt snitt i varje laxbit. Blanda färskost och dill. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukterna och lägg fyllningen i laxsnitten. Salta fisken.
  3. Tillaga lax och rotfrukter 10-15 minuter i ugnen. Vid en innetemperatur på 52 grader är laxen perfekt!

Tips

Häll på 4 dl fiskbuljong och 1 dl vitt vin och låt koka in i rotfrukterna istället för att rosta dem. Pimpa även upp philadelphiaosten med färskriven pepparrot. Fyll laxbitarna med det som går hem hos dina små middagsgäster, det är gott med naturell ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2015-02-09

Philadelphialax på rotfrukter var jättegott!!! Kunde haft lite mindre röra, blev rätt mycket av den. Själv använde jag rapsolja men det är en smaksak. Mums säger jag om detta recept.

Rose-Marie Claesson

2013-05-13

Brukar laga något liknande själv. Tror jag håller mig till det istället.Tack ändå för receptet! Mitt recept: Morötter, palsternackor skalade i ej för grova bitar, gul lök i klyftor, paprika (gärna flera färger), skalade vitlöksklyftor. Allt blandas i en långpanna, örtsalt strös över, olivolja ringlas över. Skjuts in i ugnen 200o ca 15 min. Lägg portionslaxbitar ovanpå rotfrukterna, krydda på laxen med enbart citronpeppar. In i ugnen igen ca 15 min. Under tiden rör ihop kall sås (röra) med gräddfil eller turkisk yoghurt (+ ev Grådös goda fil 3%) eller creme fraiche + riven pepparrot + lite salt alt. örtsalt. Smaklig måltid!!

Lisbeth

2012-05-23

Gott!!! Men den hade npg varit godare med råstekta grönsaker bredvid.

Sofie

2012-02-01

Jag brukar inte gilla pepparrot, men denna laxen, med denna fyllning är det godaste i fisk-väg jag smakat. Potatisen struntar jag i, brukar koka lite potatis och göra en sallad till. Kanske lite fisk-dressing. Kanongott!

Ulrika

2012-01-31

Det blir godare om man råsteker rotfrukt och potatis vid sidan om. Fyllningen blir det enormt mycket av och man ska vara försiktig med pepparroten (tyckte det blev allt för starkt med 3 msk)

pia

2011-12-18

lax

Liknande recept

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(33)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklinggryta med indiska smaker

(28)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(50)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 msk olivolja
  • 3 strimlad morötter
  • 3 strimlad palsternackor
  • 500 g skalad strimlad potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl hackad dill

Philadelphialax på rotfrukter

Betyg (1-5):
3.18 (220 betyg)

Ugnsbakad lax med krämig fyllning.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och potatis i en ugnsfast form, salta och rör om. Häll på olivolja och låt stå i ugnen 20 minuter.
  2. Skär ett djupt snitt i varje laxbit. Blanda färskost och dill. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukterna och lägg fyllningen i laxsnitten. Salta fisken.
  3. Tillaga lax och rotfrukter 10-15 minuter i ugnen. Vid en innetemperatur på 52 grader är laxen perfekt!

Tips

Häll på 4 dl fiskbuljong och 1 dl vitt vin och låt koka in i rotfrukterna istället för att rosta dem. Pimpa även upp philadelphiaosten med färskriven pepparrot. Fyll laxbitarna med det som går hem hos dina små middagsgäster, det är gott med naturell ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2015-02-09

Philadelphialax på rotfrukter var jättegott!!! Kunde haft lite mindre röra, blev rätt mycket av den. Själv använde jag rapsolja men det är en smaksak. Mums säger jag om detta recept.

Rose-Marie Claesson

2013-05-13

Brukar laga något liknande själv. Tror jag håller mig till det istället.Tack ändå för receptet! Mitt recept: Morötter, palsternackor skalade i ej för grova bitar, gul lök i klyftor, paprika (gärna flera färger), skalade vitlöksklyftor. Allt blandas i en långpanna, örtsalt strös över, olivolja ringlas över. Skjuts in i ugnen 200o ca 15 min. Lägg portionslaxbitar ovanpå rotfrukterna, krydda på laxen med enbart citronpeppar. In i ugnen igen ca 15 min. Under tiden rör ihop kall sås (röra) med gräddfil eller turkisk yoghurt (+ ev Grådös goda fil 3%) eller creme fraiche + riven pepparrot + lite salt alt. örtsalt. Smaklig måltid!!

Lisbeth

2012-05-23

Gott!!! Men den hade npg varit godare med råstekta grönsaker bredvid.

Sofie

2012-02-01

Jag brukar inte gilla pepparrot, men denna laxen, med denna fyllning är det godaste i fisk-väg jag smakat. Potatisen struntar jag i, brukar koka lite potatis och göra en sallad till. Kanske lite fisk-dressing. Kanongott!

Ulrika

2012-01-31

Det blir godare om man råsteker rotfrukt och potatis vid sidan om. Fyllningen blir det enormt mycket av och man ska vara försiktig med pepparroten (tyckte det blev allt för starkt med 3 msk)

pia

2011-12-18

lax

Liknande recept

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(33)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklinggryta med indiska smaker

(28)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(50)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies