Kycklinggryta med indiska smaker
  • Tid 20 min

Kycklinggryta med indiska smaker

3.6 (5 betyg)

Smakrik snabblagad gryta med kycklingfärs, färsk ingefära och koriander.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • neutral olja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 20 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 msk mald gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvsiningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta och stek färs, lök, vitlök och ingefära tillsammans med de torra kryddorna under omrörning, tills färsen är genomstekt.

  2. 2

    Till sätt morot, buljongtärning och vatten. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt. Servera grytan med ris och färsk koriander

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Victor

    Gott!