Petit choux med söt fyllning

Petit choux med söt fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Petit choux fyllda med Lemoncurd och vispad grädde . Perfekta att bjuda på som efterrätt eller på fikabjudningen.

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl special (ca 120 g)
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • lemon curd
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att smör, mjöl och ägg blandas ordentligt.

Stora petits-choux

  1. Klicka eller spritsa ut smeten som runda eller avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper.

Små petits-choux

  1. Klicka eller spritsa ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen, stora ca 25 min och små ca 20 min. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit lätta och höga. Låt kallna på galler.
  3. Skär eller klipp av ett lock och fyll med lemon curd och vispad grädde. Servera direkt.

Servering

Goda att fylla med vispad grädde och färska bär.

Tips

Ofyllda petits-choux kan frysas och tinas i 175 grader 3-5 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petit choux med söt fyllning
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl special (ca 120 g)
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • lemon curd
  • vispgrädde

Petit choux med söt fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Petit choux fyllda med Lemoncurd och vispad grädde . Perfekta att bjuda på som efterrätt eller på fikabjudningen.

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att smör, mjöl och ägg blandas ordentligt.

Stora petits-choux

  1. Klicka eller spritsa ut smeten som runda eller avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper.

Små petits-choux

  1. Klicka eller spritsa ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen, stora ca 25 min och små ca 20 min. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit lätta och höga. Låt kallna på galler.
  3. Skär eller klipp av ett lock och fyll med lemon curd och vispad grädde. Servera direkt.

Servering

Goda att fylla med vispad grädde och färska bär.

Tips

Ofyllda petits-choux kan frysas och tinas i 175 grader 3-5 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!