
Petit choux med söt fyllning
Betyg (1-5):
Petit choux fyllda med Lemoncurd och vispad grädde . Perfekta att bjuda på som efterrätt eller på fikabjudningen.
Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vatten
- 50 g smör
- 2 dl vetemjöl special (ca 120 g)
- 3 ägg
- Fyllning
- lemon curd
- vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att smör, mjöl och ägg blandas ordentligt.
Stora petits-choux
- Klicka eller spritsa ut smeten som runda eller avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Små petits-choux
- Klicka eller spritsa ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen, stora ca 25 min och små ca 20 min. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit lätta och höga. Låt kallna på galler.
- Skär eller klipp av ett lock och fyll med lemon curd och vispad grädde. Servera direkt.
Servering
Goda att fylla med vispad grädde och färska bär.
Tips

Ofyllda petits-choux kan frysas och tinas i 175 grader 3-5 min.
Petit choux med söt fyllning
Betyg (1-5):
Petit choux fyllda med Lemoncurd och vispad grädde . Perfekta att bjuda på som efterrätt eller på fikabjudningen.
Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att smör, mjöl och ägg blandas ordentligt.
Stora petits-choux
- Klicka eller spritsa ut smeten som runda eller avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Små petits-choux
- Klicka eller spritsa ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen, stora ca 25 min och små ca 20 min. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit lätta och höga. Låt kallna på galler.
- Skär eller klipp av ett lock och fyll med lemon curd och vispad grädde. Servera direkt.
Servering
Goda att fylla med vispad grädde och färska bär.
Tips

Ofyllda petits-choux kan frysas och tinas i 175 grader 3-5 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!