Pestosnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Roliga och matiga bullar till kalaset.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl grön eller röd pesto

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 min under duk.
  2. Kavla ut degen till en platta ca 50 x 25 cm. Bred på ca 1,5 dl grön eller röd pesto och rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg dem på två plåtar.
  3. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-04

Till Eva-Lisa: Efter att degen har blandats och knådats väl (steg 1) ska degen jäsa i 30 minuter innan steg 2 påbörjas. Vi ber om ursäkt för missen i beskrivningen. Lycka till! :) /Hanna, webbredaktör

Eva-Lisa

2019-03-28

Ska degen bara jäsas en gång? Lite fundersam till hur det kan ta 90 minuter i så fall :)

Liknande recept

Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl grön eller röd pesto

Pestosnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Roliga och matiga bullar till kalaset.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 min under duk.
  2. Kavla ut degen till en platta ca 50 x 25 cm. Bred på ca 1,5 dl grön eller röd pesto och rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg dem på två plåtar.
  3. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-04

Till Eva-Lisa: Efter att degen har blandats och knådats väl (steg 1) ska degen jäsa i 30 minuter innan steg 2 påbörjas. Vi ber om ursäkt för missen i beskrivningen. Lycka till! :) /Hanna, webbredaktör

Eva-Lisa

2019-03-28

Ska degen bara jäsas en gång? Lite fundersam till hur det kan ta 90 minuter i så fall :)

Liknande recept

Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)