Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto
  • Tid 5 min + 30 min att göra rörorna

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

3.58 (19 betyg)

Här kan man göra egna wrapbröd eller ta genvägen över köpta.

  • Tillagningstid 5 min + 30 min att göra rörorna
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 4 tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
  • 8 basilikablad
  • olja till stekning
Sötpotatis-spread:
  • 300 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
Broccolipesto:
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 50 g pinjenötter
  • 75 g riven parmesanost
  • 2.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto:

  1. 1

    Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.

  2. 2

    Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Servering

Recept på hemgjorda wrapbröd finns på coop.se.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det som blir över av rörorna håller några dagar i kylen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Tyckte det var fantastiskt gott! Och peston som blev över hade jag till pasta senare i veckan b

  • Martin

    Gick att äta, men det går gräset och maskrosor på gräsmattan också!