Persiskt ris
  • Tid 1 tim

Persiskt ris

4 (1 betyg)

Pricken över i ... Den knapriga bottnen är kännetecknande för den persiska middagen.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 1 + 1 msk smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp 2 liter saltat vatten i en stor teflonkastrull. Lägg i riset och koka ca 7 min, tills riskornen nästan är mjuka men fortfarande har en hård kärna. Sila av vattnet.

  2. 2

    Smält 1 msk smör i samma kastrull och tillsätt yoghurt och saffran. Rör om ordentligt och fördela riset jämnt ovanpå utan att röra om. Tryck till med en stor sked. Sätt på ett lock och låt stå på medelvärme 5 min.

  3. 3

    Smält ytterligare 1 msk smör och blanda med 3 msk vatten. Häll detta över riset och fortsätt ångkoka under lock på låg värme ca 40 min.

  4. 4

    Vänd riset upp och ner på ett fat och servera till kycklinggryta, t ex Kycklinglår med mammas tomatsås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du inte har teflonkastrull, lägg ett bakplåtspapper i botten på en vanlig.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar