Persisk aubergineröra
  • Tid 50 min
  • Ugn 250º

Persisk aubergineröra

3.64 (22 betyg)

Så gott att dippa ungsrostade brödbitar i.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 3 auberginer
  • 1 finhackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla mitt i ugnen ca 40 min, tills den är helt mjuk. Dra bort skalet. Hacka innanmätet fint eller mosa det.

  2. 2

    Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, kryddor och salt. Låt koka ihop några minuter. Rör då och då.

  3. 3

    Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar