Aubergine med saffransyoghurt

Aubergine med saffransyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 2 stora auberginer (800 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl inlagda röda jalapeño
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 2 krm salt
  • Saffransyoghurt:
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek skivorna tills de är mjuka och gyllene (med fina grillränder om du har en grillpanna). Stek på ganska låg värme ca 5 min per sida.
  2. Blanda saffranet med vatten, vitlök och olja och låt dra ca 15 min. Tillsätt yoghurten och rör till en slät sås. Smaka av med salt.
  3. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat, salta. Ringla på såsen. Strö över persilja, hackad chili och ev sesamfrön.

Servering

Med ris och sallad blir bufférätten en god middag.

Tips

Om du använder grillpanna, pensla skivorna med oljan istället så blir det inte så osigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aubergine med saffransyoghurt
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 stora auberginer (800 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl inlagda röda jalapeño
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 2 krm salt
  • Saffransyoghurt:
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%

Aubergine med saffransyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek skivorna tills de är mjuka och gyllene (med fina grillränder om du har en grillpanna). Stek på ganska låg värme ca 5 min per sida.
  2. Blanda saffranet med vatten, vitlök och olja och låt dra ca 15 min. Tillsätt yoghurten och rör till en slät sås. Smaka av med salt.
  3. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat, salta. Ringla på såsen. Strö över persilja, hackad chili och ev sesamfrön.

Servering

Med ris och sallad blir bufférätten en god middag.

Tips

Om du använder grillpanna, pensla skivorna med oljan istället så blir det inte så osigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!