Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2021-12-09

Har gjort den flera jular, alla gillar den! Fantastisk god, även för dom som är skeptiska till brysselkål.

Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2021-12-09

Har gjort den flera jular, alla gillar den! Fantastisk god, även för dom som är skeptiska till brysselkål.

Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.