Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing
  • Tid 10 min + 20 min i ugn
  • Ugn 225º

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

3.57 (7 betyg)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 10 min + 20 min i ugn
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.

  2. 2

    Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.

  3. 3

    Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jenni

    Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

  • Eva

    Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.