Minispenatpajer med fetaost
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Minispenatpajer med fetaost

3.6 (43 betyg)

Ljuvliga små portionspajer med smak av fetaost, spenat och vitlök.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

14 stycken
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 300 g babyspenat
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 ägg
  • 1 krm malen muskot
  • 2 krm salt
  • 3 krm peppar
  • 250 g smördeg (1 rulle)
  • 1 uppvispat ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat. Vänd ner spenaten, låt svalna.

  2. 2

    Blanda fetaost, yoghurt och ägg, smaka av med muskot, salt och peppar. Blanda ner spenaten.

  3. 3

    Skär ut rundlar, cirka 10 centimeter i diameter, och nagga dem med en gaffel. Tryck ut degen i mazarinformar eller i en muffinsplåt och pensla med ägg. Fyll formarna med spenat- och ostfyllningen, ställ på en plåt och grädda i ugn 15-20 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Återvinn aluminiumformarna, om du använder sådana, genom att sortera dem som metallförpackning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Hej, Jag ska precis börja baka pajerna som ser jättegoda ut. Men det där med rabarber och socker måste väl ha hamnat i fel recept?

  • Sara

    Ska man ha fryst eller färsk babyspenat?

  • Cornelia

    Gjorde denna för ett bra tag sen, och jag tyckte den blev riktigt god! Hackade lite gröna oliver och hade på också, blev både fint och gott! Ska ha middagsbjudning nu i helgen och tänkte då göra dessa och ha som förrätt.