Minispenatpajer med fetaost

Minispenatpajer med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Ljuvliga små portionspajer med smak av fetaost, spenat och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
14 stycken
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 300 g babyspenat
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 ägg
  • 1 krm malen muskot
  • 3 krm peppar
  • 250 g smördeg (1 rulle)
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat. Vänd ner spenaten, låt svalna.
  2. Blanda fetaost, yoghurt och ägg, smaka av med muskot, salt och peppar. Blanda ner spenaten.
  3. Skär ut rundlar, cirka 10 centimeter i diameter, och nagga dem med en gaffel. Tryck ut degen i mazarinformar eller i en muffinsplåt och pensla med ägg. Fyll formarna med spenat- och ostfyllningen, ställ på en plåt och grädda i ugn 15-20 minuter.

Tips

Återvinn aluminiumformarna, om du använder sådana, genom att sortera dem som metallförpackning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-09-09

Hej, Jag ska precis börja baka pajerna som ser jättegoda ut. Men det där med rabarber och socker måste väl ha hamnat i fel recept?

Sara

2015-02-17

Ska man ha fryst eller färsk babyspenat?

Cornelia

2012-11-01

Gjorde denna för ett bra tag sen, och jag tyckte den blev riktigt god! Hackade lite gröna oliver och hade på också, blev både fint och gott! Ska ha middagsbjudning nu i helgen och tänkte då göra dessa och ha som förrätt.

Minispenatpajer med fetaost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 300 g babyspenat
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 ägg
  • 1 krm malen muskot
  • 3 krm peppar
  • 250 g smördeg (1 rulle)
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 krm salt

Minispenatpajer med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Ljuvliga små portionspajer med smak av fetaost, spenat och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
14 stycken

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat. Vänd ner spenaten, låt svalna.
  2. Blanda fetaost, yoghurt och ägg, smaka av med muskot, salt och peppar. Blanda ner spenaten.
  3. Skär ut rundlar, cirka 10 centimeter i diameter, och nagga dem med en gaffel. Tryck ut degen i mazarinformar eller i en muffinsplåt och pensla med ägg. Fyll formarna med spenat- och ostfyllningen, ställ på en plåt och grädda i ugn 15-20 minuter.

Tips

Återvinn aluminiumformarna, om du använder sådana, genom att sortera dem som metallförpackning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-09-09

Hej, Jag ska precis börja baka pajerna som ser jättegoda ut. Men det där med rabarber och socker måste väl ha hamnat i fel recept?

Sara

2015-02-17

Ska man ha fryst eller färsk babyspenat?

Cornelia

2012-11-01

Gjorde denna för ett bra tag sen, och jag tyckte den blev riktigt god! Hackade lite gröna oliver och hade på också, blev både fint och gott! Ska ha middagsbjudning nu i helgen och tänkte då göra dessa och ha som förrätt.