Falafelbarens friterade aubergine

Falafelbarens friterade aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Det här tillbehöret gör falafeln grymt mumsig!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 aubergine (ca 350 g)
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, 2–3 cm. Vänd runt i salt och låt stå 30 min i ett durkslag. Det gör att auberginen släpper vätska så att den inte suger upp så mycket olja vid friteringen.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter till 180°. Fritera hälften av auberginen i taget till fin färg. Lyft upp med hålslev eller tång och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg vitlöken i citronsaften att marinera. Stek lök och tomatpuré i olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt vitlöken med citronsaften och vatten. Låt småputtra ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Vänd runt auberginen i såsen och toppa med koriander eller persilja.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Låt oljan från friteringen kallna helt och häll över i en PET-flaska med lock. Använd snart igen till fritering eller släng flaskan. Olja i stora mängder är inte bra för våra avlopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pauline

2020-03-24

Man skulle ju panta flaskan och inte slänga väl?

Liknande recept

Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Falafelbarens friterade aubergine
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 aubergine (ca 350 g)
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Falafelbarens friterade aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Det här tillbehöret gör falafeln grymt mumsig!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, 2–3 cm. Vänd runt i salt och låt stå 30 min i ett durkslag. Det gör att auberginen släpper vätska så att den inte suger upp så mycket olja vid friteringen.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter till 180°. Fritera hälften av auberginen i taget till fin färg. Lyft upp med hålslev eller tång och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg vitlöken i citronsaften att marinera. Stek lök och tomatpuré i olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt vitlöken med citronsaften och vatten. Låt småputtra ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Vänd runt auberginen i såsen och toppa med koriander eller persilja.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Låt oljan från friteringen kallna helt och häll över i en PET-flaska med lock. Använd snart igen till fritering eller släng flaskan. Olja i stora mängder är inte bra för våra avlopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pauline

2020-03-24

Man skulle ju panta flaskan och inte slänga väl?

Liknande recept

Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)