Baba ganoush

Baba ganoush

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Baba ganoush är en supergod aubergineröra som är ett vanligt tillbehör på mezebordet. Här bjuder Markiz Tainton på klassiska receptet baba ganoush med tahini, vitlök och citron.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick några hål i auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 30 min. Låt svalna och dra bort skalet.
  3. Mixa eller mosa aubergineköttet och rör i tahini, olja, citron, vitlök och kryddor.Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Baba ganoush
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt

Baba ganoush

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Baba ganoush är en supergod aubergineröra som är ett vanligt tillbehör på mezebordet. Här bjuder Markiz Tainton på klassiska receptet baba ganoush med tahini, vitlök och citron.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick några hål i auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 30 min. Låt svalna och dra bort skalet.
  3. Mixa eller mosa aubergineköttet och rör i tahini, olja, citron, vitlök och kryddor.Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)