Peppes penne pasta
  • Tid 20 min

Peppes penne pasta

2.9 (21 betyg)

Lättlagat och god pasta med entrecote, chili och vitlök.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta penne
  • 500 g broccoli i buketter
  • 1 msk olja
  • 400 g entrecôte i kuber
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili eventuellt
  • 2 ägg, endast gulan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 70 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Ånga broccolin under lock i ett durkslag över pastan de sista 3 min.

  3. 3

    Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kött, lök, vitlök och ev chili 3-5 min, tills köttet är något rosa eller genomstekt. Blanda äggulor, olja, vatten, parmesanost, salt och peppar. Vänd ihop ostblandningen med pasta, broccoli, kött och lök. Blanda ordentligt och vänd till sist ner rucola.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera ev pastan med extra äggulor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ia

    Blev lite torrt,vill ha den krämigare dubbla såsen