För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • 1 msk salt
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • 1 msk salt
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar
  • salt

Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Baconlindad järpe med primörer

(15)