Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • 1 msk salt
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalvkotletter med kaprissås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Schnitzel med rotfrukter i ättikslag

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg
Betyg
(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • 1 msk salt
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar
  • salt

Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalvkotletter med kaprissås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Schnitzel med rotfrukter i ättikslag

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg
Betyg
(13)