Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(11)

Klassisk lasagne

(66)

Brunchplåt

(33)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 2 liter vatten
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
  • Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • peppar

Pepparrotskött med Prima

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

Tillagningstid: 2 timmar
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.
  2. Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(11)

Klassisk lasagne

(66)

Brunchplåt

(33)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies