Pepparnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Spröda pepparnötter är perfekta att göra till adventsmyset, gillas av både stora och små. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • 25 skalade mandel, till garnering

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt olja och sirap lite i taget under vispning.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Rulla ut degen till en rulle och skär i 25 bitar. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck fast en mandel på varje kaka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Kerstin: Vad tråkigt att pepparnötterna inte blev som förväntat. Det ska inte vara ägg i receptet.

Kerstin

2020-12-22

Är receptet rätt? Ska det inte vara ett ägg med i pepparnötterna? Mina blev jättekonstiga

Lisen

2020-12-19

Väldigt goda och lätta att baka. Mjölkmängden kan minskas något så att degen/smeten blir lätthanterligare.

Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • 25 skalade mandel, till garnering

Pepparnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Spröda pepparnötter är perfekta att göra till adventsmyset, gillas av både stora och små. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt olja och sirap lite i taget under vispning.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Rulla ut degen till en rulle och skär i 25 bitar. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck fast en mandel på varje kaka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Kerstin: Vad tråkigt att pepparnötterna inte blev som förväntat. Det ska inte vara ägg i receptet.

Kerstin

2020-12-22

Är receptet rätt? Ska det inte vara ett ägg med i pepparnötterna? Mina blev jättekonstiga

Lisen

2020-12-19

Väldigt goda och lätta att baka. Mjölkmängden kan minskas något så att degen/smeten blir lätthanterligare.

Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)